Workshop Yama’s en Niyama’s

Je zou yoga kunnen zien als een proces van zuivering. Gaandeweg neem je de onzuiverheden weg die als een soort mist je ware natuur versluieren. We houden ons in de yogales vooral bezig met lichaamshoudingen, bewegingen en adembeheersing. Eigenlijk is dat fase drie en vier van het pad van yoga.
De fases daarna gaan over het terugtrekken van de zintuigen (pratyahara), concentratie (dharana), meditatie (dhyana) en uiteindelijk samadhi: een staat van open en aandacht in het hier en nu zijn. Ofwel de staat van verlichting, de uiteindelijke yogastaat.

De yama’s en de niyama’s zijn de eerste twee stappen. Of je nou net begint met yoga, of al langer bezig bent; het is fijn kennis te maken met de yama’s en niyama’s.
Ze kunnen worden gezien als een soort leefregels om te harmonie te brengen in de relatie met jezelf en de wereld om je heen. Ze zijn op te vatten als aanwijzingen om vanuit authenticiteit te leven en tot je essentie te komen. Op de mat, maar ook zeker daarbuiten.

“De yama’s en niyama’s worden vaak beschreven
als de tien waarden die tot bevrijding leiden.”
Mansukh Patel

Behalve een introductie in de yama’s en niyama’s ook een middag met dru yoga oefeningen en meditatie. Geschikt voor beginnend en gevorderd. Het kan handig zijn om een opschrijfboek mee te nemen, om ideeën en concepten op te schrijven die belangrijk zijn voor je.

Wie Lucas Eisenhardt
Wanneer zondag 7 oktober 2018 van 13.30 tot 16.30 uur
Waar Ananda Yoga, Boomberglaan 18, 1217 RS Hilversum
Kosten €25
Inschrijven bij lucas via info@lucaseisenhardt.nl
Betaling van tevoren op rekening IBAN NL77 INGB 0006 0654 99 t.n.v. LM Eisenhardt o.v.v. workshop 7 oktober