Achtergrond

Dru Yoga - vrksasanaDru Yoga

Dru yoga heeft zijn wortels in de oude yogatraditie. Dhruva Nakshatra is de benaming van de poolster, het stille punt aan de hemel waar alle sterren om heen bewegen. Dhruva, is ook een mythologisch personage, die door toewijding zijn stille punt in zijn universum heeft gevonden en is Dru Yoga een zoektocht naar het inwendig stille punt, dat niet geroerd wordt. Ook niet middenin de drukte van alledag.

Wat er aan bod komt bij de beoefening en in de les:

Ademhaling

Veelal hebben we maar weinig focus op de ademhaling, waardoor deze vlak en onregelmatig wordt. In Dru Yoga gaan beweging en ademhaling hand in hand, waarbij traditionele houdingen doorgaans dynamisch worden uitgevoerd.
Met dat je bewust en langzaam beweegt wordt de ademhaling weer bewuster en dieper. Regelmatige en diepe ademhaling haalt je lichaam uit de stressmodus. Je voelt je fitter, evenwichtiger en meer ontspannen.

Verhogen lichaamsbewustzijn

Een moderne West-Europeaan verwerkt per dag meer informatie dan iemand uit de Middeleeuwen in een heel jaar. De aandacht ligt zo veel bij het hoofd, dat je het gevoel krijgt ‘niet meer in het lichaam te zitten’.
Tijdens de Dru Yoga wordt met aandacht langzaam en vloeiend bewogen, daardoor komt je aandacht weer in je lichaam en laat je eenvoudig je vermoeidheid los.

Oplossen van blokkades

Aanhoudend verkeerde houdingen of bewegingen, stress, maar ook fysieke of emotionele gebeurtenissen kunnen pijnlijke gewrichten en spieren tot gevolg hebben. Deze gevolgen kunnen zich uiteindelijk in de organen nestelen.
Dru Yoga kent specifieke reeksen van oefeningen die dit proces omdraaien en het lichaam ontgiften. De natuurlijke balans in de organen wordt hersteld en door een herstelde juiste spierspanning kunnen bijvoorbeeld rug- en schouderklachten verminderen.

Diepe ontspanning

Bij deze vorm van yoga is diepe ontspanning zeer belangrijk. Deze ontspanning zorgt ervoor dat de balans van lichaam en geest zich op diep niveau kan herstellen. Diepe ontspanning geeft nieuwe energie en meer levenslust.